AVANOS BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KENAN SARITAŞ’IN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan Millî Mücadele’nin her türlü zorluğa ve imkânsızlığa rağmen aziz milletimizin bağımsızlığına kavuşabilmek için kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle topyekûn inanç ve kararlılıkla giriştiği Kurtuluş Savaşımız, her safhası eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu büyük bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu büyük zaferin sonucunda kahramanlarımız tarafından bize, geçmişimize gururla, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayacak bir ülke ve Cumhuriyet armağan edilmiştir.

Cumhuriyet, milletimiz için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda şanlı tarihimizde elde ettiğimiz en büyük zaferdir. Atatürk'ün engin ileri görüşlülüğü ile kurulan Cumhuriyet, bütün imkansızlıklara rağmen tek vücut olup eşsiz bir mücadele örneği gösteren yüce milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin de net bir ifadesidir.

Büyük Türk milleti, Cumhuriyetimizin kuruluşundaki ortak duygular ve hedef etrafında kenetlenerek bugünlere gelmiştir. Milletimiz yaşadığımız tüm badireleri birlik ve beraberliğinden ödün vermeden aşmayı başarmıştır. Bizler de atalarımızın emaneti olan cennet vatanımıza ve Cumhuriyetimize tüm kazanımlarıyla beraber sonsuza kadar sahip çıkacak ve şanlı bayrağımız altında gelecek kuşaklara her anlamda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için omuz omuza yürüyeceğiz.

101 yıl önce cumhuriyetimizi bize armağan eden, başta büyük devlet adamı ve eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden vatanımızın ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü için can veren tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize en derin şükranlarımı sunarak; tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.

Mustafa Kenan SARITAŞ
Avanos Belediye Başkanı