Söz Verdik Gerçekleştiriyoruz! Yüksek Gerilim Hattı Kaldırılıyor

Belediye Başkanımız Mustafa Kenan Sarıtaş, Avanos’tan geçen yüksek gerilim hattının kaldırılmaya başlandığını duyurdu.

Türkiye Elektrik Kurumu tarafından 1964 yılında yapılmış olan Avanos Trafo Merkezi ile Nevşehir Trafo Merkezi irtibatını sağlamak için Avanos’la Nevşehir arasına 2 Adet Yüksek Gerilim Hattı yapılmıştı. Bu hattın geçtiği istikamette mülkiyetleri bulunan vatandaşlarımız da uzun yıllardır mağduriyetler yaşamaktaydı.

Göreve geldiğimiz ilk günden bu tarafa yoğun çabalarımız ve görüşmelerimiz neticesinde; Yukarı Mahalle, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi arasındaki hat boyunca devam eden 154 KWh‘lık demir ve beton direkli yüksek gerilim hatlarının kaldırılmasına başlanmıştır.

Müteahhit Aykut Akpınar ile birlikte bugün yüksek gerilim hattının ve direklerin kaldırılması ile ilgili çalışmaları da sahada inceledik. Yüksek gerilim hattının geçtiği istikamette mülkiyetleri bulunan pek çok vatandaşımızın uzun yıllardır devam eden mağduriyetleri hattın kaldırılması ile birlikte artık sona ermiş olacaktır.

Bu vesile ile siz kıymetli Avanoslu hemşehrilerimi selamlar, saygı ve sevgilerimi sunarım.

Mustafa Kenan Sarıtaş

Avanos Belediye Başkanı